Vegansk rispudding

Tid: 20 minuter

Portioner: 2-3 portioner

Ingredienser

• 1,5 dl torrt ris, kokt (cirka 3,5 dl kokt ris)
• 1 krm kanel
• ½ krm muskotnöt
• 2 msk russin
• 1 ¼ dl cashewmjölk* (gjord på 750 ml vatten, 1 dl cashewnötter och 1 dadel)

Gör så här

1. Lägg riset, cashewmjölken, kanelen och muskotnöten i en liten kastrull.

2. Koka upp, sänk sedan värmen till medelhög och låt sjuda under omrörning i cirka 5 minuter tills blandningen tjocknar.

3. Tillsätt russinen och rör om ytterligare en gång.

4. Servera i små ramekiner och garnera med extra russin och en nypa kanel.

Mylky

Gör färsk, växtbaserad mjölk på mindre än 2 minuter

1 999 SEK

Använd alla nötter, spannmål & frön

Inget avfall från mjölkpaket

Oändligt med nya smaker

Inget kladd, mindre disk