Rismjölk

Tid: 5 minuter (plus tid för kokning och nedkylning av riset)

Portioner: 4–5 portioner

Ingredienser

Kokt vitt ris (5 dl kokt vitt ris (motsvarar ca 2 dl okokt ris)
½ tsk salt
1–2 msk agavesirap eller 2–3 urkärnade dadlar (grovt hackade)

Gör så här

1. Koka riset och låt det svalna helt.

2. Fyll filterkorgen med hälften av det kokta riset (2,5 dl), tillsammans med agavesirap eller dadlar och en nypa salt.

3. Fyll Mylky-kannan med vatten upp till ”Min”-markeringen (1,3 liter).

4. Sätt fast filterkorgen i locket, sätt locket på kannan och starta din Mylky.

5. När cykeln är klar, ta ut resterna från filterkorgen från filterkorgen.

6. Fyll filterkorgen med resten av riset (2,5 dl), sätt på locket och starta maskinen igen.

7. Efter en minut är din färska hemlagade rismjölk klar!

8. Ställ rismjölken i kylen och drick inom 3–5 dagar.

Mylky

Gör färsk, växtbaserad mjölk på mindre än 2 minuter

1 999 SEK

Använd alla nötter, spannmål & frön

Inget avfall från mjölkpaket

Oändligt med nya smaker

Inget kladd, mindre disk