

Restsmart risgratäng
Tid: 15 minuter och 30 minuters koktid
Portioner: 4 portioner
Ingredienser
Gör så här
1. Värm olivoljan i en kastrull. Vispa ner mjölet och låt det fräsa i 1–2 minuter.
2. Tillsätt mjölken lite i taget under vispning tills såsen är slät och krämig. Smaksätt med näringsjäst, muskot, paprikapulver, salt och peppar. Ta kastrullen från värmen.
3. Blanda ris, spenat, lök, vitlök, ost och béchamelsås i en stor skål. Rör om tills allt är jämnt blandat.
4. Lägg blandningen i en ugnsform. Toppa med resten av osten och ströbrödet. Fördela rismassan ovanpå.
5. Grädda i 180 °C i 20–25 minuter, tills ytan är gyllenbrun och lite krispig.
6. Toppa med persilja eller gräslök. Servera varmt som huvudrätt eller tillbehör.
Mylky
Gör färsk, växtbaserad mjölk på mindre än 2 minuter
1 999 SEK
