Matcha latte med vanilj och hemmagjord rismjölk

Tid: 5 minuter

Portioner: 4-5 portioner

Ingredienser

• 1 dl (ca 100 g) kokt vitt rundkornigt ris
• 2 msk (20 g) råa cashewnötter
• 1–2 urkärnade medjool-dadlar
• 1 tsk (2 g) matchapulver
• 1 nypa salt
• 1 liter vatten
• 1 tsk (5 ml) vaniljextrakt
• Valfritt: extra växtbaserad mjölk vid servering

Gör så här

1. Lägg det kokta riset, cashewnötterna, dadlarna, matchapulvret och saltet i filterkorgen på din Mylky-maskin.

2. Fyll minikannan med 1 liter vatten och rör ner vaniljextraktet.

3. Fäst filterkorgen, välj programmet ”Nut Milk” och tryck på start.

4. När programmet är klart är drycken färdig. Servera med is – eller toppa med lite extra växtmjölk för en krämigare latte.

Zero-Waste Mylky-tips: 

Rör ner resterna av ris-cashewnöt-matcha-massan i en klassisk kakdeg för att göra matcha-kakor!

Mylky

Gör färsk, växtbaserad mjölk på mindre än 2 minuter

1 999 SEK

Använd alla nötter, spannmål & frön

Inget avfall från mjölkpaket

Oändligt med nya smaker

Inget kladd, mindre disk