1. Blanda mandelmassa, jordnötssmör, agavesirap, mandelmjöl och carobpulver eller kakao i en stor skål. Blanda väl tills allt är helt blandat.
- Om blandningen är för blöt, tillsätt mer mandelmjöl.
- Om den är för torr, tillsätt lite mer jordnötssmör.
2. Rulla blandningen till små bollar med händerna. Tryck försiktigt in ett godisöga i mitten av varje boll. Ställ tryfflarna i kylen medan du smälter chokladen.
3. Smält den veganska chokladen i en värmetålig skål över en kastrull med sjudande vatten (dubbelkokare) tills den är jämn.
4. Ta ut tryfflarna från kylen. Doppa varje tryffel i den smälta chokladen, täck ca ¾ av kulan och låt ögat vara synligt på toppen. Lägg tryfflarna på ett fat täckt med bakplåtspapper.
5. Låt chokladen stelna i rumstemperatur, eller ställ tillbaka tryfflarna i kylen tills de är helt fasta.
6. Dina läskiga mandeltryfflar är klara – perfekta till halloweenfesten!