Havremjöl
Tid: 10 min + 60 min i ugn
Portioner:
Ingredienser
1. Sätt ugnen på 125 C.
2. Torka resterna genom att sätta filterkorgen rakt upp
i en skål i fem minuter. Använd sedan en sked för att
trycka ut så mycket vätska du kan från resterna.
3. När resterna ser torra ut, ta ut innehållet i filterkorgen
med en sked och sprid ut på bakplåtspapper på en plåt.
Bred ut massan till ett tunt lager på bakplåtspappret.
4. Sätt in plåten i ugnen och låt stå i 1 - 2 timmar
(beroende på hur torra dina rester var).
5. Ta ut plåten från ugnen och låt svalna. Skrapa
sedan av de torkade resterna från bakplåtspappret.
6. Lägg resterna i en mixer och kör mixern tills
innehållet ser ut som mjöl.
Mylky
Gör färsk, växtbaserad mjölk på mindre än 2 minuter
1 999 SEK