Havregryns och russinkakor

Tid: 10 minuter (plus 15 minuter i ugnen)

Portioner: 10 kakor

Ingredienser

• 120 g (2,5 dl) havremassa (rester från din Mylky-havremjölk)
• 100 g (2,5 dl) havregryn
• 60 g (½ dl) mandelmjöl eller kokosmjöl
• ½ tesked bakpulver
• ½ tesked salt
• ½ tesked kanel
• 2 matskedar (30 ml) lönnsirap eller agavesirap
• 2 matskedar (30 ml) kokosolja eller avokadoolja, smält
• 1 tesked (5 ml) ren vaniljextrakt
• 60 g (1,2 dl) russin
• 30 g (0,6 dl) hackade nötter (valnötter, mandlar eller pekannötter) (valfritt)

Gör så här

1. Sätt ugnen på 175 °C och lägg bakplåtspapper på en plåt.

2. Blanda havremassa, havregryn, mandelmjöl, bakpulver, salt och kanel i en skål.

3. Tillsätt lönnsirap, kokosolja och vaniljextrakt. Rör om tills allt är väl blandat.

4. Rör försiktigt ner russin och nötter så att de blandas jämnt.

5. Dela degen i 10 lika stora portioner, platta till dem något och lägg dem på bakplåten.

6. Grädda i 12–15 minuter tills kakorna är lätt gyllenbruna och fasta.

7. Låt svalna några minuter innan du flyttar dem till ett galler.

Mylky

Gör färsk, växtbaserad mjölk på mindre än 2 minuter

1 999 SEK

Använd alla nötter, spannmål & frön

Inget avfall från mjölkpaket

Oändligt med nya smaker

Inget kladd, mindre disk