Chokladbollar med körsbär

Tid: 20 minuter

Portioner: 6-7 chokladbollar

Ingredienser

• 1 dl mandelmassa (från mandelmjölk med Mylky)
• 4 - 5 dadlar (urkärnade och delade)
• 4 körsbär (urkärnade och delade på mitten)
• 3 msk kakaopulver
• 3 msk honung
• 2 tsk vaniljsocker (eller 1 tsk vaniljextrakt)
• Eventuellt; valfritt mjöl

1. Gör mandelmjölk med Mylky och pressa ut så
mycket vätska det går från filterkorgen.

2. Häll i alla ingredienser (förutom körsbär) i en mixer
och blanda tills du har en slät smet.

3. Ta ungefär en halv msk av smeten och rulla en liten boll. Använd tummen för att skapa en grop i bollen och lägg en körsbärshalva i den. Om det behövs kan du tillsätta lite valfritt mjöl i smeten (beroende på hur mycket vatten dina mandelrester innehöll).Rulla därefter bollen igen så att du stänger hålet i bollen.

4. Repetera med resten av smeten.

5. Ställ dina bollar i kylen i minst en timme. Efteråt kan du toppa dina bollar med lite kakaopulver eller kokosflingor.

Mylky

Gör färsk, växtbaserad mjölk på mindre än 2 minuter

1 999 SEK

Använd alla nötter, spannmål & frön

Inget avfall från mjölkpaket

Oändligt med nya smaker

Inget kladd, mindre disk