

Zero waste-kakor med karamell och mandelpulpa
Tid: 15 minuter
Portioner: 3-4 portioner
Ingredienser
Gör så här
1. Blanda mandelrester, havremjöl, lönnsirap och mandelsmör i en skål. Låt degen vila i 15 minuter.
2. Värm ugnen till 175 °C och klä en plåt med bakplåtspapper.
3. Rulla degen till bollar, lägg dem på en plåt och tryck till en liten grop i varje.
4. Grädda i 15–20 minuter tills de är gyllene. Låt svalna.
5. Mixa dadlar, kokosgrädde, vaniljpulver och salt till en slät karamellsmet. När karamellen har svalnat något, fyll varje grop i kakorna med en liten klick.
6. Om du vill doppa kakorna i choklad, smält chokladen tillsammans med kokosolja. Doppa kakorna i chokladen och lägg dem på bakplåtspapper.
7. Frys kakorna i 10–15 minuter tills chokladen stelnat.
Förvara i kylskåp i upp till 1 vecka. Smaklig måltid!
Mylky
Gör färsk, växtbaserad mjölk på mindre än 2 minuter
1 999 SEK
