Gå vidare till innehåll
Varukorg

Mandelkakor

Tid: 45 minuter

Portioner: 8-9 kakor

Ingredienser

• 2 msk mandelmjölk
• 3 msk mandelsmör
• 1 dl brunt eller vitt socker
• 1,75 dl mandelmassa (från mandelmjölk med Mylky)
• ¼ tsk salt
• 2,5 dl valfritt mjöl (mandelmjöl, vitt mjöl etc.)
• 1-2 tsk bakpulver
• 3 tsk chiafrön
• Valfri sylt

Gör så här

1. Gör mandelmjölk med Mylky och pressa ut så mycket vätska det går från filterkorgen.

2. Sätt ugnen på 175 C.

3. Värm upp mandelsmör och mandelmjölken i en kastrull på låg värme och blanda ihop.

4. Häll i blandningen i en skål och tillsätt mandelmassan.

5. Tillsätt lite mjöl i taget och blanda ihop smeten till en deg. Beroende på hur torr din mandelmassa var så kan du behöva tillsätta extra mjöl.

6. Låt degen stå i 10 minuter.

7. Gör därefter 9 - 10 små bollar av degen och lägg på ett bakplåtspapper. Tryck ner tummen i varje boll och gör en liten grop.

8. Lägg i valfri sylt i groparna.

 

9. Grädda i ugn mellan 15 - 18 minuter.

Mylky

Gör färsk, växtbaserad mjölk på mindre än 2 minuter

1 999 SEK

Använd alla nötter, spannmål & frön

Inget avfall från mjölkpaket

Oändligt med nya smaker

Inget kladd, mindre disk