Gå vidare till innehåll
Varukorg

Mandelkakor

Tid: 45 minuter

Portioner: 8-9 kakor

Ingredienser

• 2 msk mandelmjölk
• 3 msk mandelsmör
• 1 dl brunt eller vitt socker
• 1,75 dl mandelmassa (från mandelmjölk med Mylky)
• ¼ tsk salt
• 2,5 dl valfritt mjöl (mandelmjöl, vitt mjöl etc.)
• 1-2 tsk bakpulver
• 3 tsk chiafrön
• Valfri sylt

1. Gör mandelmjölk med Mylky och pressa ut så mycket vätska det går från filterkorgen.

2. Sätt ugnen på 175 C.

3. Värm upp mandelsmör och mandelmjölken i en kastrull på låg värme och blanda ihop.

4. Häll i blandningen i en skål och tillsätt mandelmassan.

5. Tillsätt lite mjöl i taget och blanda ihop smeten till en deg. Beroende på hur torr din mandelmassa var så kan du behöva tillsätta extra mjöl.

6. Låt degen stå i 10 minuter.

7. Gör därefter 9 - 10 små bollar av degen och lägg på ett bakplåtspapper. Tryck ner tummen i varje boll och gör en liten grop.

8. Lägg i valfri sylt i groparna.

 

9. Grädda i ugn mellan 15 - 18 minuter.

Mylky

Gör färsk, växtbaserad mjölk på mindre än 2 minuter

1 999 SEK

Använd alla nötter, spannmål & frön

Inget avfall från mjölkpaket

Oändligt med nya smaker

Inget kladd, mindre disk