Gå vidare till innehåll
Varukorg

Granola Bars

Tid: 50 minuter

Portioner: 5 - 6 granola bars

Ingredienser

• 2,5 dl havregryn
• 1,5 dl havremassa (från havremjölk med Mylky)
• 2 dl hackade nötter (exempelvis cashew, mandlar, valnötter etc.)
• 0,5 dl solrosfrön
• 0,5 dl kokosflingor
• 1,25 dl honung/agavesirap
• 0,5 dl jordnötssmör
• 4 tsk vaniljpulver
• ½ tsk kanel
• ½ tsk salt
• 0,5 dl torkad frukt eller nötter (valfritt)

1. Gör havremjölk med Mylky. Se till att pressa ut så mycket vätska som möjligt från massan i filterkorgen.

2. Sätt ugnen på 175ºC.

3. Blanda havre, havremassa, nötter, solrosfrö och kokosflingor i en skål. Bre ut blandningen till ett jämt lager på ett bakplåtspapper och sätt in i ugnen tills att de börjar bli ljust gyllenbruna (cirka 10 minuter).

4. Värm honung/agavesirap och jordnötssmör tillsammans i en panna på medelhög värme. Rör om tills att ingredienserna har blandats ihop. Ta av pannan från spisen och tillsätt vaniljpulver, kanel och salt.

5. Tillsätt havreblandningen från ugnen i pannan. Rör om ordentligt och låt svalna i fem minuter. Tillsätt därefter eventuell torkad frukt eller nötter).

6. Bre ut granolan i en smord, ungssäker form. Använd fingrarna eller en stor slev för att pressa granolan mot formen (detta gör att den håller ihop bättre).

7. Baka i ugnen i cirka 15 minuter.

8. Skär upp dina bars när granolan fortfarande är i formen.

9. Låt svalna och ta sedan ut dina granola bars från formen. Förvara i kylskåp i upp till två veckor.

Mylky

Gör färsk, växtbaserad mjölk på mindre än 2 minuter

1 999 SEK

Använd alla nötter, spannmål & frön

Inget avfall från mjölkpaket

Oändligt med nya smaker

Inget kladd, mindre disk