9. Låt svalna och ta sedan ut dina granola bars från formen. Förvara i kylskåp i upp till två veckor.
Granola Bars
Tid: 50 minuter
Portioner: 5 - 6 granola bars
Ingredienser
1. Gör havremjölk med Mylky. Se till att pressa ut så mycket vätska som möjligt från massan i filterkorgen.
2. Sätt ugnen på 175ºC.
3. Blanda havre, havremassa, nötter, solrosfrö och kokosflingor i en skål. Bre ut blandningen till ett jämt lager på ett bakplåtspapper och sätt in i ugnen tills att de börjar bli ljust gyllenbruna (cirka 10 minuter).
4. Värm honung/agavesirap och jordnötssmör tillsammans i en panna på medelhög värme. Rör om tills att ingredienserna har blandats ihop. Ta av pannan från spisen och tillsätt vaniljpulver, kanel och salt.
5. Tillsätt havreblandningen från ugnen i pannan. Rör om ordentligt och låt svalna i fem minuter. Tillsätt därefter eventuell torkad frukt eller nötter).
6. Bre ut granolan i en smord, ungssäker form. Använd fingrarna eller en stor slev för att pressa granolan mot formen (detta gör att den håller ihop bättre).
7. Baka i ugnen i cirka 15 minuter.
8. Skär upp dina bars när granolan fortfarande är i formen.
Mylky
Gör färsk, växtbaserad mjölk på mindre än 2 minuter
1 999 SEK