Chokladbollar

Tid: 20 min

Portioner: 5-6 chokladbollar

Ingredienser

  • 1 dl mandelmassa (från mandelmjölk med Mylky)
  • 4 - 5 dadlar (ukrkärnade och delade)
  • 3 msk kakaopulver
  • 3 msk honung
  • 2 tsk vaniljsocker (eller 1 tsk vaniljextrakt)
  • Eventuellt; valfritt mjöl

Gör så här

1. Gör mandelmjölk med Mylky och pressa ut så mycket vätska det går från filterkorgen.

2. Häll i alla ingredienser i en mixer och blanda tills att du har en slät smet).

3. Ta ungefär en halv msk av smeten och rulla en liten boll.  Om det behövs kan du tillsätta lite valfritt mjöl i smeten (beroende på hur mycket vatten dina mandelrester innehöll).

4. Repetera med resten av smeten.

5. Ställ dina bollar i kylen i minst en timme. Efteråt kan du toppa dina bollar med lite kakaopulver eller kokosflingor.

Mylky

Gör färsk, växtbaserad mjölk på 2 minuter

1 999 SEK

Gör mjölk från alla nötter, spannål & frön

Inget avfall från mjölkpaket

Inget kladd, mindre disk

Oändligt med nya smaker